Home | Posts | BUCUREŞTIUL A SĂRIT PRAGUL DE 1 MILION DE ANGAJAŢI. UN SFERT SUNT ȊN CLĂDIRI DE BIROURI MODERNE

BUCUREŞTIUL A SĂRIT PRAGUL DE 1 MILION DE ANGAJAŢI. UN SFERT SUNT ȊN CLĂDIRI DE BIROURI MODERNE

Bucureşti, 19 Aprilie 2018: Numărul de angajaţi din clădirile de birouri clasa A şi B din Bucureşti a ajuns la aproximativ 250.000 la finalul anului trecut, ȋn timp ce efectivul total al salariaţilor din Capitală a depăşit pragul de 1 milion de persoane ȋn prima lună a acestui an.

Efectivul salariaţilor din Bucureşti a crescut ȋn cea de-a doua jumătate a anului trecut cu aproximativ 40.000 de persoane, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică, circa 10.000 de persoane fiind recrutate ȋn rȃndul companiilor cu sedii ȋn clădirile de birouri moderne, potrivit estimărilor Cushman & Wakefield Echinox.

Ținȃnd cont de proiectele de birouri a căror livrare este anunţată ȋn acest an, precum şi de planurile de recrutare anunţate ȋn special de companiile internaţionale prezente pe piaţa locală, numărul angajaţilor din clădirile moderne de birouri din Bucureşti ar putea urca spre 280.000 de persoane pȃnă la finalul acestui an.

Mădălina Cojocaru, Partner, Office Agency C&W Echinox: „Numărul angajaţilor din Bucureşti este ȋn creştere, cu peste 100.000 de noi angajaţi ȋn ultimii trei ani. În acelaşi timp, se constată şi o evoluţie semnificativă a condiţiilor de lucru oferite de angajatori, ca factor important ȋn procesul de retenţie. Rata şomajului este la un minim record, de 1,5%, iar ȋn rȃndul specialiştilor din zona IT există un deficit de personal substanţial, motiv pentru care Bucureştiul trebuie să ȋşi menţină atractivitatea pentru a absorbi forţa de muncă din alte zone.”

Un număr de aproximativ 65.000 de persoane lucrează ȋn clădirile de birouri din zona Pipera, circa 55.000 ȋn zona Centru – Nord, iar ȋn Vest ȋn jur de 38.000, cele trei zone concentrȃnd 63% dintre angajaţii clădirilor moderne de birouri din Bucureşti.

Calculul numărului de angajaţi este realizat ȋn funcţie de destinaţia şi de rata de ocupare ȋnregistrată pentru fiecare zonă de birouri la finalul anului 2017.

Clădirile de birouri cu cea mai mare rată de metri pătraţi per angajat sunt situate ȋn special ȋn zona centrală şi CBD (Central Business District – Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle), care găzduiesc ȋn special sedii de firme din sectoare precum consultanţă, bănci şi asigurări sau farma.

Cea mai mică rată de metri pătraţi per angajat rămȃne ȋn continuare zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zonă de birouri dedicată operaţiunilor de back-office, fiind o destinaţie aleasă ȋn special de companiile care oferă servicii de outsourcing.

Cushman & Wakefield Echinox este una dintre cele mai mari firme de consultanţă imobiliară de pe piaţa locală, activȃnd ȋn toate segmentele pieţei imobiliare. Departamentul de birouri al companiei a ȋnchiriat ȋn 2017 spaţii cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 70.000 de metri pătrati ȋn clădiri de birouri din Bucureşti şi din ţară.

Cushman & Wakefield Echinox este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield ȋn Romȃnia, deţinut şi operat independent. Echipa de peste 50 de profesionişti şi colaboratori oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor şi chiriaşilor pe toate segmentele pieţei imobiliare, inclusiv pe piaţa rezidentială.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali ȋn domeniul serviciilor imobiliare comerciale, ajutȃndu-şi clienţii să transforme modul ȋn care oamenii lucrează, cumpără şi trăiesc. Cei 43.000 de angajaţi ai companiei din mai mult de 60 de ţări furnizează perspective locale şi globale, reuşind să creeze o valoare semnificativă pentru proprietarii şi investitorii din ȋntreaga lume. Cushman & Wakefield se poziţionează printre cele mai mari firme care oferă servicii imobiliare, avȃnd venituri de 5 miliarde de dolari ȋn cadrul serviciilor principale ale companiei: ȋnchirieri, gestionarea activelor, pieţe de capital, administrarea proprietăţilor (numit C&W Services), servicii globale de administrare, gestionarea investiţiilor (numit DTZ Investors), servicii de proiect şi de dezvoltare, reprezentarea chiriaşilor, evaluare şi consultanţă. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul companiei www.cwechinox.com

OTHER POSTS

Food Halls of Europe 2024/25 Edition

Read more

Romania Retail Snapshot 2024

Read more

Inclusive Cities Barometer EMEA

Read more